stavanger korrosjon banner 2020

Vixen Våtblåsekabinett Vannpolering

Nøkkelen til våtblåsing er at overflate resultatet blir gjort gjennom en strøm av vannbårne slipende partikler. Dette utgjør en finere overflate ettersom vannet bidrar til en polerende effekt under blåse prosessen. I utlandet blir metoden kalt vapour blasting, i norge ofte som vannpolering.

Illustrasjonen nedenfor viser de ulike blåse prosesser ved Grit, Kuler og Våtblåsing (vann og glasskuler).

vixen grit diagram1 vixen kuler diagram2 vixen vapour blasting kuler diagram3

Blåseprosess med tørr grit og kuler vises i de to første diagrammer, som demonsterer 90 graders rikosjetten som oppstår ved disse metoder.

Det tredje diagrammet viser våtblåse metode og hvordan vannet fungerer som en demper samtidig som den endrende vinkelen av partikler utgjør en lappende effekt som brer seg ut over overflaten av komponenten. Resultatet er en sateng polert overflate finish som også da er mer skånsom enn tradisjonell tørr glassblåsing.

Hvordan fungerer vannpolering blåsekabinett
Slurrien, bestående av vann og blåsemiddel, oppbevares i bunn av kabinettet. Levereing av slurry til den håndholdte pistolen skjer gjenom en polyurethan pumpe og slanger i kabinettet. Trykkluft tilføres ved dysepunket for å oppnå en høyere hastighet av slurrien før den treffer objektet, i en blanding av luft, vann og blåsemiddel. Dette utgjør det spesielle overflateresultatet. Etter kontakt med objektet, føres slurrien tilbake til pumpen, for så i bli resirkulert.

 

 

Stavanger Korrosjon AS  |  Besøksadresse: Strandbakken 3, 4070 Randaberg  |  Pb 56, 4096 Randaberg  |  Tel: 51410711  |  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.