stavanger korrosjon banner 2020

Dyser for Sandblåsing

Venturidyser i lange og korte utgaver. Er tilgjengelig i flere materialer og varianter. Dysekjerner i eksempelvis, hardmetall, tungstenkarbid, borkarbid.

Venturidyser er dyser med høy kapasitet konstruert på grunnlag av vitenskapelige data på den mest økonomiske dysen for sandblåsing. Det ble tidligere, i en periode på ca 50 år, kun brukt dyser med sylindrisk boring. Med disse dysene oppnådde man en utgangshastighet av blåsepartiklene på ca. 85 m/sek eller 300 km/time.

I venturidysen forhøyes disse verdiene til ca. 200 m/sek eller 720 km/time, hvilket er mer enn en fordobling. Denne ekstra effekten oppnås ved anvendelse av venturi prinsippet. Venturidysen har en stor inngangsåpning som innsnevres gradvis mot dysens midtdel. Derifra har man en gradvis økning mot utgående dysediameter.

Rengjøringseffekten bestemmes av den energimengde som frigjøres når blåsepartiklene treffer overflaten. Ved bruk av venturidysen, oppnår man fra 15-70% større avvirkning i forhold til hva man oppnår med sylindriske dyser. Den ekstra effekten oppnås uten økning av sand og luftmengde.

Venturidysen gir også den fordel at man oppnår en jevn fordeling av blåsepartiklene i strålekjeglen på overflaten som skal rengjøres.

 

 

 

 

Stavanger Korrosjon AS  |  Besøksadresse: Strandbakken 3, 4070 Randaberg  |  Pb 56, 4096 Randaberg  |  Tel: 51410711  |  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.